Nie byłbym Sobą jakbym czegoś nie udziwnił - tym razem zamiast soli czy jakiegoś kucharka użyłem sosu sojowego, który nadał nam świetnego smaku i fajnego kolorku.
SKŁADNIKI:
- około 2 LITRY WODY
- KOŚCI ROSOŁOWE lub 2 UDKA Z KURCZAKA
- 1/3 SELERA
- 4 MARCHEWKI
- 1 PIETRUSZKA
- 1 CEBULA
- 1/2 PORA
- 1/4 KAPUSTY
- LIŚĆ LAUROWY
- 5 ZIARENEK ZIELA ANGIELSKIEGO
- ŁYŻKA PIEPRZU
- zamiast soli czy kucharka użyłem SOSU SOJOWEGO około 5 - 6 ŁYŻEK
- GAŁĄZKA ROZMARYNU
- PĘCZEK PIETRUSZKI
- PĘCZEK KOLENDRY
DODATKI:
- MAKARON LUBELLA
- MARCHEWKA I MIĘSO Z WYWARU
WYKONANIE:
- WARZYWA UMYĆ. MARCHEWKĘ OBRAĆ.
- DO DUŻEGO RONDELKA WLAĆ WODĘ I DODAĆ WARZYWA I MIĘSO.
- ZAGOTOWAĆ I WRZUCIĆ ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY ORAZ POSIEKANA NA DROBNO PIETRUSZKĘ I KOLENDRĘ.
- DOPRAWIĆ PIEPRZEM I SOSEM SOJOWYM.
- CAŁOŚĆ GOTOWAĆ NA MAŁYM OGNIU POD PRZYKRYCIEM PRZEZ GODZINĘ.
- PO UGOTOWANIU WYJĄĆ WARZYWA I MIĘSO. MARCHEWKĘ POKROIĆ W PLASTERKI I DODAWAĆ DO ROSOŁU.
- MIĘSO RÓWNIEŻ MOŻEMY ZJEŚĆ RAZEM Z ZUPĄ LUB OSOBNO - jak kto lubi ;) ( nie warto marnować ).
- PODAWAĆ Z MAKARONEM.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz