Myślę, że będziecie zadowoleni, a posiłek syty.
To piękne puree zostało przygotowane wspólnie z BRAUN MULTIQUICK 5.
SKŁADNIKI:
- STEK Z REKINA
- SÓL
- PIEPRZ
- SOK Z 1/4 CYTRYNY
PUREE:
- 1/2 PUSZKI ZIELONEGO GROSZKU
- 5 LISTKÓW MIĘTY
- ŁYŻKA MASŁA
- SÓL i PIEPRZ
WYKONANIE:
- GROSZEK WRAZ Z MIĘTĄ WRZUCAMY NA PATELNIĘ Z ROZTOPIONYM MASŁEM I PODGRZEWAMY PRZEZ OKOŁO 5 - 6 MINUT.
- W TYM SAMYM CZASIE STEK Z REKINA DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I SMAŻYMY Z OBU STRON NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA ( bez tłuszczu ).
- GROSZEK MIKSUJEMY BLENDEREM BRAUN MULTIQUICK 5 NA GŁADKĄ PAPKĘ I DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.
- WYKŁADAMY PUREE I STEK NA TALERZ.
- STEK SKRAPIAMY CYTRYNA I GOTOWE !!!
Jedyne steki jakie jadłam to tu: http://www.roadamerican.pl/... nei myślałam, że można z rekina o.O
OdpowiedzUsuń