niedziela, 22 czerwca 2014

STEK z REKINA + PUREE z ZIELONEGO GROSZKU

Przepis na dietetyczne danie - REKIN ( pełen zdrowia ) + PUREE z zielonego groszku z nuta mięty. Fajne orzeźwiające ;) połączenie idealne na ciepłe dni.

Myślę, że będziecie zadowoleni, a posiłek syty. 
To piękne puree zostało przygotowane wspólnie z BRAUN MULTIQUICK 5.


SKŁADNIKI:
  • STEK Z REKINA 
  • SÓL
  • PIEPRZ
  • SOK Z 1/4 CYTRYNY
PUREE:
  • 1/2 PUSZKI ZIELONEGO GROSZKU 
  • 5 LISTKÓW MIĘTY
  • ŁYŻKA MASŁA
  • SÓL i PIEPRZ

WYKONANIE:
  • GROSZEK WRAZ Z MIĘTĄ WRZUCAMY NA PATELNIĘ Z ROZTOPIONYM MASŁEM I PODGRZEWAMY PRZEZ OKOŁO 5 - 6 MINUT. 
  • W TYM SAMYM CZASIE STEK Z REKINA DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I SMAŻYMY Z OBU STRON NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA ( bez tłuszczu ).
  • GROSZEK MIKSUJEMY BLENDEREM  BRAUN MULTIQUICK 5 NA GŁADKĄ PAPKĘ I DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.
  • WYKŁADAMY PUREE I STEK NA TALERZ. 
  • STEK SKRAPIAMY CYTRYNA I GOTOWE !!!






1 komentarz:

  1. Jedyne steki jakie jadłam to tu: http://www.roadamerican.pl/... nei myślałam, że można z rekina o.O

    OdpowiedzUsuń