poniedziałek, 19 stycznia 2015

ZUPA z WOŁOWINĄ

SKŁADNIKI na 4 porcje:
  • 1 LITR BULIONU WARZYWNEGO lub WOŁOWEGO
  • 1 PAPRYCZKA CHILLI 
  • 1 POR
  • 2 ŁYŻKI SOSU SOJOWEGO
  • 1 ŁYŻKA OLEJU SEZAMOWEGO
  • 1 ŁYŻKA SOKU Z LIMONKI oraz 1 ŁYŻECZKA STARTEJ SKÓRKI Z LIMONKI
  • około 200 GRAM PIECZAREK
  • 10 - 12 RÓŻYCZEK BROKUŁA
  • PĘCZEK SZCZYPIORKU
  • SZCZYPTA PIEPRZU KOLOROWEGO
  • 200 - 300 GRAM WOŁOWINY
  • dodatkowo MAKARON ( JA dodałem tzw. SZKLANY MAKARON, ale Wy dodajcie jaki lubicie najlepszy by był typu orientalnego :) )
  • OLIWA DO SMAŻENIA

WYKONANIE:
  • ZAGOTOWUJEMY BULION I DODAJEMY POKROJONE CHILLI, PORA, SOK Z LIMONKI WRAZ Z SKÓRKĄ, SOS SOJOWY ORAZ BROKUŁA. DOPRAWIAMY PIEPRZEM I GOTUJEMY PRZEZ 5 MINUT. WYŁĄCZAMY. 
  • PIECZARKI OCZYSZCZAMY, KROIMY NA PÓŁ I PODSMAŻAMY NA OLIWIE PRZEZ 2 - 3 MINUTY.
  • WOŁOWINĘ SMARUJEMY OLEJEM SEZAMOWYM I SMAŻYMY Z KAŻDEJ STRONY ( smażymy na ulubiony stopień, możemy także wrzucić cały stek do gotującego się bulionu na około 5 - 7 minut, następnie wyciągnąć i pokroić - będzie jak na zdjęciu ).
  • PONOWNIE ZAGOTOWUJEMY BULION I DODAJEMY PIECZARKI. GOTUJEMY PRZEZ MINUTĘ.
  • NALEWAMY DO TALERZY DODAJEMY WOŁOWINĘ, MAKARON I POSYPUJEMY SZCZYPIORKIEM.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz