- 1 LITR BULIONU WARZYWNEGO lub WOŁOWEGO
- 1 PAPRYCZKA CHILLI
- 1 POR
- 2 ŁYŻKI SOSU SOJOWEGO
- 1 ŁYŻKA OLEJU SEZAMOWEGO
- 1 ŁYŻKA SOKU Z LIMONKI oraz 1 ŁYŻECZKA STARTEJ SKÓRKI Z LIMONKI
- około 200 GRAM PIECZAREK
- 10 - 12 RÓŻYCZEK BROKUŁA
- PĘCZEK SZCZYPIORKU
- SZCZYPTA PIEPRZU KOLOROWEGO
- 200 - 300 GRAM WOŁOWINY
- dodatkowo MAKARON ( JA dodałem tzw. SZKLANY MAKARON, ale Wy dodajcie jaki lubicie najlepszy by był typu orientalnego :) )
- OLIWA DO SMAŻENIA
WYKONANIE:
- ZAGOTOWUJEMY BULION I DODAJEMY POKROJONE CHILLI, PORA, SOK Z LIMONKI WRAZ Z SKÓRKĄ, SOS SOJOWY ORAZ BROKUŁA. DOPRAWIAMY PIEPRZEM I GOTUJEMY PRZEZ 5 MINUT. WYŁĄCZAMY.
- PIECZARKI OCZYSZCZAMY, KROIMY NA PÓŁ I PODSMAŻAMY NA OLIWIE PRZEZ 2 - 3 MINUTY.
- WOŁOWINĘ SMARUJEMY OLEJEM SEZAMOWYM I SMAŻYMY Z KAŻDEJ STRONY ( smażymy na ulubiony stopień, możemy także wrzucić cały stek do gotującego się bulionu na około 5 - 7 minut, następnie wyciągnąć i pokroić - będzie jak na zdjęciu ).
- PONOWNIE ZAGOTOWUJEMY BULION I DODAJEMY PIECZARKI. GOTUJEMY PRZEZ MINUTĘ.
- NALEWAMY DO TALERZY DODAJEMY WOŁOWINĘ, MAKARON I POSYPUJEMY SZCZYPIORKIEM.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz