piątek, 1 maja 2015

SAŁATKA z CHIPSAMI

Fajna i lekka sałatka na ciepłe dni. Mam nadzieje, że Wam zasmakuje. Jeśli macie dostęp do regionalnych produktów to śmiało ich użyjcie.

W Mojej sałatce znalazł się pyszny ser twarogowy z niedalekiej od Rzeszowa miejscowości Trzebuska - dostać ten ser w Rzeszowie to niezłe wyzwanie jak tylko się pojawia raz w tygodniu to zaraz znika...

Szybko, Smacznie i Przyjemnie...

SKŁADNIKI:
  • 1 BURAK
  • 1 PIETRUSZKA
  • 2 GARŚCI ŚWIEŻEJ RUKOLI
  • 1 GARŚĆ ŚWIEŻEJ RUKWI WODNEJ
  • 200 GRAM BIAŁEGO SERA
  • 2 ŁYŻKI MIODU
  • SÓL/PIEPRZ
  • 1 DUŻE JABŁKO
  • KILKA LISTKÓW MIĘTY
  • OLIWA

WYKONANIE:
  • BURAKA I PIETRUSZKĘ MYJEMY I KROIMY W PLASTERKI. SKRAPIAMY OLIWĄ I DOPRAWIAMY SOLĄ. ROZGRZEWAMY PATELNIĘ I SMAŻYMY Z OBU STRON PO OKOŁO 1 MINUCIE. I ODKŁADAMY NA PAPIEROWY RĘCZNIK.
  • SER MIESZAMY Z MIODEM I DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.
  • JABŁKO OBIERAMY I KROIMY W KOSTKĘ.
  • WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYKŁADAMY DO DWÓCH MISEK I ZAJADAMY ZE SMAKIEM.





2 komentarze: