W Mojej sałatce znalazł się pyszny ser twarogowy z niedalekiej od Rzeszowa miejscowości Trzebuska - dostać ten ser w Rzeszowie to niezłe wyzwanie jak tylko się pojawia raz w tygodniu to zaraz znika...
Szybko, Smacznie i Przyjemnie...
SKŁADNIKI:
- 1 BURAK
- 1 PIETRUSZKA
- 2 GARŚCI ŚWIEŻEJ RUKOLI
- 1 GARŚĆ ŚWIEŻEJ RUKWI WODNEJ
- 200 GRAM BIAŁEGO SERA
- 2 ŁYŻKI MIODU
- SÓL/PIEPRZ
- 1 DUŻE JABŁKO
- KILKA LISTKÓW MIĘTY
- OLIWA
WYKONANIE:
- BURAKA I PIETRUSZKĘ MYJEMY I KROIMY W PLASTERKI. SKRAPIAMY OLIWĄ I DOPRAWIAMY SOLĄ. ROZGRZEWAMY PATELNIĘ I SMAŻYMY Z OBU STRON PO OKOŁO 1 MINUCIE. I ODKŁADAMY NA PAPIEROWY RĘCZNIK.
- SER MIESZAMY Z MIODEM I DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.
- JABŁKO OBIERAMY I KROIMY W KOSTKĘ.
- WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYKŁADAMY DO DWÓCH MISEK I ZAJADAMY ZE SMAKIEM.
rewelacja!
OdpowiedzUsuńooooo! bardzo fajna propozycja :)
OdpowiedzUsuń