Zaprezentowano Nam różne smakołyki w tym zakąskę Rzeszowską i tu Moje pytanie czemu w Rzeszowie w restauracjach, pubach itd. NIE MA TEJ ZAKĄSKI tylko spotykam się z nią, aż w Warszawie troszkę smutne...ale i budujące, że doceniają ten przysmak w Polsce. Dzięki Szefie Marcinie !!!
Co najważniejsze - warsztaty odbywały się w otwartej na gości kuchni restauracji hotelowej ( co zobowiązuje do zachowania dyscypliny, porządku, bo każdy może podpatrywać jak pracują kucharze ) i podczas normalnej pracy kucharzy ( jeśli przyszli goście nie było, że zamknięte, bo warsztaty !!! pracować trzeba było ;) ).
Praca na otwartej kuchni ma swoje zasady trzeba pracować tak, żeby nie przeszkadzać gościom w rozkoszowaniu się pysznymi potrawami tam przyrządzanymi, a są naprawdę bardzo dobre.
Wracają do Naszych warsztatów...
Było Nas czworo ( blogerów ) i przygotowywaliśmy kilka rodzajów świeżych, pachnących i ekologicznych mięs, a jako dodatek sos holenderski ( autorstwa Szefa Marcina, może zdradzę przepis ;) ), białe szparagi, młode ziemniaczki oraz prażona marchewka i skorzonera ( czyli zimowy szparag ) i tu została zaakceptowana Moja propozycja, aby skorzonera po uprażeniu została glazurowana miodem z własnej produkcji Hotelu ( napomnę, że na szczycie hotelu posiadają pasieki i wytwarzają Swój własny miód ) - Zaskoczeni ?!?! Jest klasa sama w Sobie !!!
Oczywiście cały czas czuwali nad Nami wspaniali kucharze, których męczyłem różnymi pytaniami... Chętnie odpowiadali i podpowiadali.
Całość oceniam celująco.
Obiad w tak miłym gronie to przyjemność...
Jedzenie wspaniałe, wino pyszne nooo i desssser od Szefa Marcina mmmm niebo w gębie !!!
Organizacja na kuchni wspaniała.
Porządek to jest to co Mnie osobiście urzekło - wszystko ma Swoje miejsce, ładnie posegregowane cudo po prostu.
Z racji, że jestem uczulony na czystość i ład to stwierdzam -> w tej kuchni mogę zamieszkać :)
P.S. Chłopaki Dzięki za cenne rady !!! Przydały się !!!
https://www.facebook.com/VentiTreRestaurant
HOTEL REGENT WARSAW
Belwederska 23, 00-761 Warszawa
http://wrzacakuchnia.pl/
http://oneginetatopa.blogspot.com/
http://www.krolestwogarow.pl/
Super było :)
OdpowiedzUsuń