Przepis w stylu Jamie Oliver'a w 15 minut - dlatego używamy gotowego makaronu, ale w ramach rekompensaty niebawem napisze przepis na domowej roboty makaron !!! OBIECUJĘ !!!
Chciałem żeby było szybko, bo bardzo głodny byłem :) takie male oszustwo w kuchni....
Muszę uważać na Panią Gessler za ten gotowy makaron :)
Przepis na 2 porcje !!!
SKŁADNIKI:
- około 100 GRAM DOWOLNEGO MAKARONU
- 10 KAPELUSZY BOCZNIAKA
- 2 ŁYŻKI MASŁA
- STARTA SKÓRKA Z CYTRYNY
PESTO Z BOBU:
- SZKLANKA UGOTOWANEGO I OBRANEGO BOBU
- 10 ŚWIEŻYCH LIŚCI BAZYLII
- 2 ŁYŻKI ORZESZKÓW PINII
- 4 ŁYŻKI OLIWY
- ZĄBEK CZOSNKU
- 1 ŁYŻKA WODY Z MAKARONU ( jeżeli chcemy żeby pesto było bardziej płynne )
- SÓL I PIEPRZ
WYKONANIE:
- PRZYGOTOWUJEMY PESTO - WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIKSUJEMY ZE SOBĄ, AŻ UZYSKAMY POŻĄDANĄ KONSYSTENCJĘ.
- MAKARON GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE ( według instrukcji na opakowaniu )
- W CZASIE GDY MAKARON SIĘ GOTUJE ROZPUSZCZAMY NA PATELNI MASŁO I PODSMAŻAMY NASZE BOCZNIAKI ( wcześniej posiekane lub nie... decyzja należy do Was ) NA ZŁOTY KOLOR. DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZĘ DLA SMAKU.
- UGOTOWANY MAKARON ODCEDZAMY I MIESZAMY Z PASTO. WYKŁADAMY NA TALERZ DODAJEMY BOCZNIAKI.
- DEKORUJEMY BAZYLIĄ I ŚWIEŻO ZMIELONYM PIEPRZEM.
- NA KONIEC ŚCIERAMY SKÓRKĘ Z CYTRYNY DLA ORZEŹWIENIA.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz